Cucu blogja

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Mostantól – ha lehet – semmin se hökkenjünk meg.

 

Persze, eddig is nagyjából ez volt a hozzáállás az utóbbi négy évben, de április hatodika után már végleg ez a legfontosabb attitűd. Korábban még meg volt hozzá az a jóleső tudat, ha annyira rosszak, akkor leváltjuk őket, még akkor is, ha egyenlőtlenek a feltételek. A franc essen bele, hogy ellopták a magánnyugdíjunkat, majd megtoroljuk. A franc essen bele, hogy írtak egy új alaptörvényt, majd toroljuk. Satöbbi.

Most már tudjuk, ez nem történt meg, utólagos legitimációt kaptak mindenre. Akinek nem tetszik, az lábbal szavazhat, lehet menni Londonba takarítani két diplomával, de cserébe bőven ezer euró felett fog keresni az ember. Egy szabad országba. Persze, ha tetszik, akkor mehetünk Békemenetre, igaz, abból nem tud a gyerekünk egyetemre menni, de sebaj. Vezetőnk a népért dolgozik.

Szóval, sok meglepetést okoztak a fideszes elvtársak az elmúlt négy évben, de mára kitisztult a kép. Ez a többségnek tetszik, a kisebbségnek pedig tudomásul kell venni a történteket. Persze, ez nem azt jelenti, hogy szótlanul és vélemény nélkül, de nem kell csodálkozni.

 

Meglepődés nélkül kell tudomásul venni, amikor Orbán Viktor azt írta februárban Heisler Andrásnak, a Mazsihisz elnökének, hogy a Szabadság téri emlékmű kérdésére térjenek vissza húsvét után. Ehhez képest a választások után gyakorlatilag órákkal, mégiscsak elkezdett épülni a gábriel – sasos förmedvény. Természetesen tisztelet illeti azokat, akik immáron talán tizedjére is szétkapták az építést körülvevő kordont, de az eset jól jelzi, kormányunk bárkit átvág a palánkon, ha éppen annak látja szükségét. Az emlékmű meg fog épülni, és ne lepődjünk meg, ha sokakban félelmet és rossz emlékeket vált ki – főleg akik éltek akkor – és totál máshogy érezték meg a német megszállást, mint ahogy most a kormány láttatni szeretné. Mondhatni, belehazudik az arcunkba, de már megszoktuk. A tüntetés sajnos elveszítette valódi célját, csupán arra jó, hogy megmutassa, vannak olyanok, akik nem mennek el szó nélkül minden aljasság mellett. Április hatodikán tudhattuk, miféle emlékmű építése készülődik a Szabadság téren, a többség azonban igent mondott erre is.

 

Meglepődés nélkül kell tudomásul venni, amikor az új felcsúti stadionról készült képeket nézegetjük. Az internetet elárasztották azok a fotók, amelyek Orbán házi stadionjáról készültek, és elképesztő, milyen látványosra sikeredett mind kívülről, mind belülről. Elég, ha a VIP páholyra gondolunk, ahol a Kedves Vezető háborítatlanul szotyizhat. Április hatodikán tudhattuk, miféle, a személyi kultuszra emlékeztető stadiont építenek Orbán házától lépésekre, a többség azonban igent mondott erre is.

 

Meglepődés nélkül kell tudomásul venni, amikor azt olvasom, Salgótarján polgármestere kamu közmunkásokat mutogatott a német tévének. Április hatodikán tudhattuk, mennyire aljasok, a többség azonban igent mondott erre is.

 

Meglepődés nélkül kell tudomásul venni, azt a sok szemétséget, átverést, amit még terveznek és tuti, meg is fognak csinálni. Április hatodikán sejthettük, mi vár ránk, a többség azonban igent mondott erre is.

 

Persze, lehet fanyalogni, de április hatodikán az esélyét is elszalasztottuk annak, hogy évtizedeken belül érdemi változás legyen. Ezt mostantól egyénileg kell keresni, és nem kollektíven.


(Írásomban a többség kifejezést azokra értem, akik elmentek szavazni. Akik nem voltak, azoknak szándékáról nem rendelkezem ismerettel. Megjegyzem, ez a kérdés, is megérne egy alaposabb vitát, de ebben a cikkben ezt tekintem alapállásnak. - A szerk.)

Komment 0 | Reblog! 0 |
16
Feb

Mi mind egyéniségek vagyunk!

Címkék: Orbán Viktor, évértékelő, beszéd, vélemény, Magyarország, választás

Kicsit nehéz a nullát értékelni, de tegyünk egy próbát.

 


                Orbán Viktor 16. évértékelő beszéde a Millenáris Teátrumban

Nem tudom, mi történt a Kedves Vezetővel. Valószínűleg kiesett a formájából vasárnap délután a Millenárison, mikor szokásos évi szózatát zengte a népnek. Ebből is látszik, Habony Árpád nem akkora kommunikációs zseni, aminek tartják. Semmi újdonság nem volt, csupa olyan panelek, amelyeket bármelyik korábbi megszólalásából összeollózhatnánk. Jöttek a brüsszeli bürokraták, a multik, a bankok, a baloldal, akik csak arra várnak, hogy Magyarország torkát elvágják. Meg persze a permanens háború. Kitűnő rész volt, amikor arról beszélt, nem leszünk gyarmat. Hát persze hogy nem, ha jól emlékszem, nem is olyan rég írt alá Putyinnal egy 30 ezermilliárdos hitelt, de persze, a Birkamenet álciviljei mindent megkajálnak, amit a Viktor mond. Mindig elfelejtem, tilos keresni a racionalitást és a valóságot ezekben a beszédekben, mivel ezek nem a gondolkodó értelmes embereknek szólnak, hanem a fanatikus híveknek. Durva dolog azt mondani, hogy rezsicsökkentés eredmény. Kellett hozzá pár óra, ameddig megírták, beadatták egy képviselővel, a szavazógép megszavazta és láss csodát, kész a választási csodafegyver. Más kontójára könnyű nagyvonalúnak lenni.
Abban kétségtelenül igaza van, hogy 2010-ben rendszerváltás volt. Az addigi, hibásan és tökéletlenül működő demokratikus rendszert eltörölte egy alkotmányos puccs, amely azután a Fidesz Zrt. pénzéhségének kiszolgáltatta az országot. Ehhez persze a mai napig asszisztál az ellenzék, és ez nem az ő, hanem a mi bajunk. Abban is egyet kell értsek vele, ez az ország nem az, mint négy éve. Akkor demokrácia volt, most pedig egy orbánista stílusú félautokráciának lehetne hívni.
Felívelő korszak küszöbén állunk – mondja Orbán. „Ezen a küszöbön kell együtt átlépnünk, amihez ki kell tartani a világos, egyenes beszéd mellett, és nem szabad visszacsúszni a hímezés-hámozás világába, ahol egy ordas nagy hazugságról azt mondják, nem bontották ki az igazság minden részletét.”
Túl azon, hogy mindez egy durva hallucináció, engem hagyjon ki ebből a sztoriból. Fura hallani tőle az egyenes beszéd kifejezést úgy, hogy képes akár egy mondata második felével agyoncsapni az elsőt.


Egyre jobban kezd aggasztani a Kedves Vezető, mindig mélyebbre süpped a lázálmába, a nagyobb baj csak az, hogy rántja vele az országot. Végtelenül leegyszerűsített sémák, hogy ne kelljen gondolkodni, mert az fárasztó és felelősségteljes. Ezekkel a kifejezésekkel talán nem is az a baj, hogy mindegyik ordas nagy baromság, hanem az, hogy végtelenül aljas szándék húzódik mögöttük. Ezekkel lenézik a magyar embereket, hülyének gondolják, amiért csak ilyen egyszerű, fekete – fehér sémákban tud gondolkodni. Ez azt jelenti, nem tart többre minket, akik nem képesek belátni, a világ sokkal összetettebb és bonyolultabb, mint néhány demagóg, szavazatleső szöveg. Bankok, multik, brüsszeli bürokraták – mindez csak arra kell, lehessen kikre ujjal mutogatni, miért nem sikerülnek a dolgok. A mai beszéd pedig pontosan ugyanezekből a semmitmondó, demagóg elemekből állt.

Orbán Viktor mélyen a formája alatt teljesített ma, pedig meggyőződésem, tud ő jobbat is. Hogy az erre való képessége elveszett belőle, vagy csak talán most valamilyen számításból nem mutatta meg… ezt majd a jövő dönti el.

Komment 1 | Reblog! 0 |
20
Sep

Orbánvédelmi Akcióterv

Címkék: Orbán Viktor, szocializmus, párt, állam, Fidesz, demokrácia, választás, 2014

A szokásos pénteki rádiós szereplésében a diktátor kijelentette, kétharmados törvényekkel megvédeni az embereket a szocialistáktól.

 

                                    Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió stúdiójában

Ne nézzük a népet hülyének. Az pontosan tisztában van, mit szeretne. Ne kezdjük ezt az állambácsis gondoskodást újra, mert ez a rendszerváltással megbukott. Nagyon utálom, amikor föntről valaki, legyen az bármilyen ember, valaki nekem meg akarja mondani, mi jó. Leszarom, mit gondol a világról egy miniszterelnök, csak hagyjon békén vele. Ne akarja rám erőltetni az ő világnézetét, minő erőszakból, mert ő most úgy érzi, bármit megtehet. Nem leszek templomba járó hívő katolikus a központi akarat miatt. Szeretném a saját életemet élni, csak hát a rendszer folyton bele akar ugatni a dolgok folyásába.

 

Szeretném végre, ha már valaki Orbántól is megvédené azokat, akik nem kérnek belőle, meg ebből az egész orbánista stílusból, amit csinál. Mert jelenleg sokan teljesen ki vagyunk neki szolgáltatva, az ő kénye – kedvének, szabad prédái rendszerének.

 

Egyébként meg köszönöm, ez a nevetséges kis pojáca meg ne védjen meg engem semmitől. Nem csak ő, de senki. A felnőtt létben az egyik fundamentum éppen az, hogy mindenki saját tettei után vállalja a felsősséget. Ha rossz döntést hozott, annak is. Ha valakinek azt tetszik, hogy a szocialistákra szavaz, akkor hát legyen. Ne a Kedves Vezető döntse el, kitől akarnak megvédeni, majd eldöntöm, ki az, akit nem szeretnék látni a hatalomban. Sajnos ez a NER-ben eredendő bűn, de vállalom. Ha pedig sokan azt akarják, hogy ez a pitiáner diktátor maradjon itt jövőre is, akkor meg a demokratáknak kell tudomásul venni, ez egy ilyen ország, kisebbségben maradtunk. Csak szeretném, hogy hagyják békén azokat, akik nem a többséghez tartoznak és sugárban okádnak ettől az újszocialista pártállamtól. 

 

Éppen ezért javaslom az Orbánvédelmi Akcióterv mielőbbi kidolgozását és végrehajtását. Legkésőbb 2014-ben. Ha elmarad, azt ország és a magyar emberek szívják meg.

Komment 0 | Reblog! 0 |
10
Sep

Lendületben az országrombolók

Címkék: Orbán Viktor, Fidesz, 2014, választások, ellenzék

A miniszterelnök napirend előtti felszólalása azt sejteti, nem fogunk unatkozni a választások előtti utolsó politikai szezonban.

 

 

Orbán Viktor napirend előtti felszólalása a Parlamentben, a háttérben Kövér László házelnök (Fotó: MTI)

 

Semmi újdonsággal nem tudott előrukkolni a kormányfő ebben a beszédben. Tök uncsi volt, semmi izgi. Ugyanazok a sallangok, hazugságok, stb. Egy dologban bizonyosak lehetünk: Orbán nem ugyanabban az országban él. Névleg persze igen, de amúgy nem. A valóság sajnos sok mindenben nem zavartatja magát. Persze, ebből az összeharácsolt pénzhalomból, talán én is így látnám a dolgokat, de ijesztő, ahogy ez a szánalmas pojáca egyre jobban veszíti el a valóságérzékelését.

Ez az idióta hatalom, annak vezetőjével, ezzel a mini diktátorral az élén, bámulatosan adja elő, milyen szisztémában gondolkodnak ők. Egy jól felépített téveszmerendszerben élnek a fideszes elvtársak, miközben eladják, mindent tudatosan csinálnak. Fenéket. A határozottság csak színjáték, sokszor ők se tudják, mi lesz holnap, mindig csak a mai napot akarják túlélni. A holnap nem izgatja őket. Természetesen semmi sem izgatja őket. Orbánnál meg valami nagyon tudathasadásos állapot lehet, amikor önmagát a nemzettel azonosítja, még mindig. Nem vagy te valaki, csak egy utolsó kis diktátor, akit remélem, megérdemelt helyén fog a történelem kezelni.

 

Így a választások előtt nyilvánvalóvá vált az is: Orbán Viktor kilóra megvette a szavazatokat. Béremelés az egészségügyben és tanároknak (utóbbiaknak nem annyi és nem úgy, de ez hosszabb történet), gyed extra, a rezsicsökkentés nevű kamu, és a legújabb: havi két ingyen készpénzfelvétel a bankautomatából. Az eset hasonlatos ahhoz, amikor a házba betör egy rablóbanda, mindent elvisznek, az ékszerektől, a festményektől, nagy mennyiségű készpénztől kezdve minden értékes dolgot, majd távozás előtt a lakóknak visszaadnak pár ezer forintot, jelezve, mekkora jóarc csávók. Itt is valami hasonló dolog történik. Orbánék az utolsó forintokig kizsigerelték a szegényeket, majd utána visszacsepegtetnek a választások előtt valami abból, amit elvettek. Nem értem, miért van az, hogy az ún. elmúltnyocévben 300 forintért fel lehetett lázítani az országot. Most ennek a százszorosát, ezerszeresét hajtják be rajtunk, de sokan, a Birkamenettel az élen, kitörő örömmel fogadják. Mi ez az őrület??!! Csak azért mert, a Viktor mondja??!! Na ne vicceljünk.

Megjegyzem, ha ennek tizedét egy MSZP - kormány csinálta volna, akkor már össznépi ellenállás lett volna belőle.

Szem előtt tartva a politika egyik mondását, miszerint a választó úgy is csak az utolsó egy évre emlékszik vissza. Orbán ezzel tulajdonképpen bevallja, mennyire hülyének tartja azt a népet, amelyre mindig hivatkozik. Gusztustalan dolog ez.

 

 

Egy remekül megkoreografált színjátéknak, ha úgy tetszik, egy Kész átverés show-nak vagyunk részesei, amelyet eddig a jelek szerint készséggel benyalunk. Ehhez természetesen asszisztál egy béna ellenzék. Sokszor fanyar viszolygással vetült fel bennem az utóbbi hetek MSZP- Együtt 2014 csörtéjét figyelve, vajon el tudják-e dönteni, egymást, vagy a rendszert utálják jobban. A sokszor a sajtó nyilvánossága előtt zajló üzengetést mind a Fidesz túlélését segíti. Az ellenoldal vitája, amelynek minden ütése a nyilvánosság előtt zajlik, a választópolgárnak negatív üzenetet jelent és a bizonytalanok még jobban elbizonytalanodnak. Eközben meg Orbán dörzsöli a tenyerét, és azon morfondírozik, milyen jó választási rendszer íratott saját magára a csinovnyikjaikkal. Azt várnám mindenkitől, aki ezek ellen van, viselkedjen már végre államférfi módjára, és ne a saját egyéni meccseiket vívják még egymással, mert akkor nem csak ők, de a magyarok is mennek a levesbe, ha a fideszes elvtársak jövőre is nyernek. Utóbbi esetben semmi kétség nincs, be tudják fejezni azt a rombolást, amelyet elkezdtek. Semmi kétség nem lehet afelől, ha jövőre ők maradnak, akkor évtizedekre, generációkra visszavágják az ország fejlődését, úgy tönkreteszik az országot ezek a brigantik. Egy a lényeg: a saját haveroknak, üzlettársaknak legyen pénz, a többi meg kit érdekel. Hisz jól tudjuk, mindenki annyit ér, amennyije van.

Visszakanyarodva az ellenzék választási esélyeire, nos, az nem sok reményt ad a bizakodásra. A Fidesz hatalomtechnikusai mesteri receptet főztek ki a Párt boszorkánykonyhájában. A kormányváltásra nincs sok esély, jó eséllyel itt marad ez az idióta brancs a fejünk fölött. Amennyiben ez valóban megtörténik, akkor mindenkinek illene elvonulni egy kicsit, és komolyan elgondolkodni, hol hibázott. A demokráciának ez egy hátulütője: ha a diktatúrát akarók többségbe kerülnek, akkor a demokratáknak ezt tudomásul kell venni, nem lehet mit tenni. Akkor ez egy ilyen ország, akinek nem tetszik, annak el kell mennie. Ebben az esetben nincs más alternatíva, ha nem szeretnénk Orbánia csicskásai lenni.

 

 

Ahhoz, hogy az országból egy normális, európai állam legyen, Orbánt el kell takarítani a hatalomból. Attól tartok azonban, egy esetleges vereség után ránk gyújtja az országot, ugyanis nem bírja elviselni, ha kiszorul a hatalomból. Most ha veszítene, sokkal jobban fájna, mint 2002-ben, mert magasabb lóról esne 2014-ben. De nem fog. Mindent meg kell tenni a győzelemért, de ha nem sikerül, akkor tudjuk, miért nem ment.

 

 

(Mielőtt megkapnám a Békemenetes kommentelőktől, hogy Orbán – fóbiás vagyok, tegyünk valamit helyre. A fóbia indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől, amely(ek) igazolhatatlan voltát a személy is felismeri, de szabadulni nem tud tőle. (by: Wikipedia)
Nos, én ettől a szánalmas kis pojácától egyáltalán nem félek, inkább csak nevetek rajta. Sokan okkal félnek tőle, de én nem vagyok hajlandó megtenni ezt a szívességet neki.
Szóval, ez az „érv” ugrott, lehet valami más fogást találni.)

Komment 2 | Reblog! 0 |
23
Aug

Akcióban az ürügy-és ellenséggyártó alosztály

Címkék: Fidesz, média, Sanoma, Szabó György, Kocsis Máté, választások

Nem lennék Szabó György a helyében. A Sanoma vezérigazgatójára ugyanis kemény napok várnak.


A jelek ugyanis erre utalnak. Fideszék rászálltak a médiavezérre és vállalkozására, a célok totál homályosak, az okokat csak találgatni lehet. K. Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója még augusztus elején azt kérdezte Szabó Györgytől, igaz-e, hogy a magyarországi médiapiac torzítására készül egy ötpontos akciótervvel. Ha igen, mit tartalmaz ez az öt pont, igaz-e, hogy politikailag is befolyásolni akarja a választásokat, és igaz-e, hogy kiváló kapcsolatot ápol Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel? - tette fel kérdéseit a Fidesz politikusa.

 

Na, akkor itt álljunk meg egy pillanatra. Először is, K. Máténak mi köze van ahhoz, hogy Szabó György kikkel van jóban? Nem értem, hogyan merészeli nyilvánosan megkérdezni ezt. Nagyon kilóg a lóláb az elvtársaknál, amikor a hazai médiapiac torzításáról beszélnek, amikor a médiumok túlnyomórésze hozzájuk közel áll. Azt a maradékot, amelyeket szinte egy ujjunkon meg lehet számolni, totális kontroll alatt tartják és ha kedvük tartja, szét is szívatják, hadd menjen el a kedvük a mindenféle kritikus hangvételtől. (Lásd Klubrádió.)

A legérdekesebb vonulata ennek a marhasághalmaznak a választások politikai befolyásolása nevű vádpont. Kétharmaddal szinte azt tesznek ebben az országban, amit akarnak, nyilván pont egy médiavállalkozás az, akitől lehet tartani, hogy érdemben belepiszkál egy voksolásba. Pont ők pofáznak erről, amikor a határon túliak levélszavazásával kapcsolatban számtalan kétely megfogalmazódott? Ismét kilóg az a bizonyos cucc, kedves K. Máté, aki nyilván tisztában van azzal, miket állít és főleg, miért.

 

Több minden utal arra, hogy a Fideszben felkészültek a jövő évi választások elvesztésére. Nagyon magabiztosnak tűnnek, de a kommunikációjuk mögött ott van egy opció, mi van, ha mégsem. Ezért már elkezdték legyártani azokat az ürügyeket, amelyeket aztán a saját szavazóiknak el tudnak adni, tudnak rájuk ujjal mutogatni, miattuk nem nemzeti kormány van. Ez egyszerűsíti a dolgokat, ugyanis nem kell megmagyarázni az esetleges vereséget, nem kell elgondolkodni az igazi indokokon a Fidesz - fanoknak, hogy esetleg szeretett Viktoruk cseszett el valamit. Nem kicsit, nagyon. Nem nagy intellektuális kihívás bűnbakokat gyártani. Ha Fidesz - szavazó lennék, roppant hülyén érezném magamat, amiért ilyen egyszerű magyarázatokkal állnak elő. Amúgy meg a tábort is egybe kell tartani. Erre meg kitűnő, ha találunk mondvacsinált ellenségeket, a közös küzdelem pedig egységben tartja a híveket.

 

Visszakanyarodva Szabó Györgyre, a Sanoma vezérigazgatójára és K. Mátéra, akad itt egy s más. A médiavállalat érdekeltségébe tartozó Story 4 tévécsatorna a hírek szerint kitörne a bulvárból és saját híradóval rukkol elő hamarosan. Ettől lennének az elvtársak annyira beszarva?

Ez persze nem lenne meglepő, hiszen ők rettegnek az ellenvéleményektől. Tisztában vannak azzal, mit csinálnak, ezért a legjobb módszer, ha eltussolják a róluk szóló negatív híreket. Lásd, a trafikmaffia ügye a köztévében nem nagyon került elő.

 

 

Attól tartok, nemsokára ürgebőrbe bújt békaemberek szeretnék befolyásolni a választásokat.

 

Komment 0 | Reblog! 0 |
28
Apr

Választások 2013-ban?

Címkék: előrehozott választás, rezsicsökkentés, Portik - Laborc találkozók, Fidesz, kormány, ellenzék, kampány

Elsőre talán meghökkentő, de ha mögé nézünk, akkor szólnak mellette érvek.

 

A rezsicsökkentést 2012 decemberében jelentette be a kormány. Ez csak egy látszat, hiszen sokak számára rengeteg adót és megszorítást jelent az Orbán - kormány. Ide sorolhatjuk az igazságtalan, egykulcsos, 16%-os személyi jövedelemadót, amely a gazdagoknak ad, de a kiskeresetűektől elvesz. Vagy az adójóváírás intézményének eltörlését (szintén a középréteg szívta meg), de a magánnyugdíjpénztári vagyon ellopása is érzékenyen érintette a befizetőket. Szóval, ha egy egyenleget kívánnák vonni, akkor sokkal több pénzt vett el a kormány egy átlagkeresetű embertől, mint amennyit a rezsicsökkentéssel visszaad. Arról nem is beszélve, hogy ezt visszafizetjük más formában. Ebből adódóan ez egy kampányfogás, ami egyben alkalmas arra, hogy a kormánypártnak több hívet szerezzen. Különösen feltűnő, hogy lassan már fél éve sulykolják és napirenden tartják a témát. Még a szolgáltatókat is kampányeszközként használják. És persze totál hülyének nézik az embereket, mert ráírják nagy betűkkel, hogy "10 százalékkal csökkentettük a rezsidet!!" Mint ha az emberek nem jöttek volna rá maguktól.
Ám sikerült a csalás. A rezsicsökkenés folyamatos propagálása is jelzi, nem igazi a dolog, ezért meg kell győzni az embereket arról, hogy valós. Azonban ez csak egy átverés. Világos, hogy a kormány a népre, mint szavazat tekint, nem, pedig mint emberre.

 

A Portik - Laborc ügy is valami hasonló dolog. Egyrészt el akarták terelni a figyelmet a trafikbotrány okozta sokkról, másrészt remek alkalom az ellenzék lejáratására. Lehet sajtótájékoztatókon harsogni, hogy a baloldal az alvilággal is összefogott. Megjegyzem, nagyon nagy bajban vagyunk, ha a Fidesz hitelt ad egy topbűnöző minden egyes szavára. Már pedig itt ez történik. Ez is azt szolgálja, hogy elijesszék az embereket az ellenzéktől.

És itt van ez a plakátkampány, amelyet tájékoztatási akciósorozatnak neveztek el. Országszerte hangzatos szlogeneket látunk úton - útfélen óriásplakátokon, a tévében. Szinte ömlenek a "jó hírek", nem tudunk úgy megtenni autóval egy hosszabb - rövidebb távot, hogy ne lássunk egy öntömjénező plakátot. Felmerül az emberben, miért ez az egész pályás letámadás, amikor nincs is kampányidőszak. Csak azért, mert előrehozott választára készülnek!

 

Az ellenzék megosztottsága is a kezükre játszik. Ezen a térfélen képtelenek a megegyezésre, sokszor a sajtóban üzengetnek egymásnak a vezetők. A választók ezt a gyengeség jeleként értékelik, és oda voksolnak, ahol erőt látnak. A kormánypártban pedig ez kétségtelenül ott van. A támogatottságuk pedig még mindig stabil, tehát nem lehetnek kétségeink afelől, újra megválasztanák a jelenlegi kormánypártot. A komolyan vehető pártok közül az MSZP, az Együtt 2014 és a Demokratikus Koalíció nincs abban az állapotban, hogy valós alternatívát nyújtson a jelenlegi kormánynak. Az előrehozott referendum pedig- elvágná a további ellenzéki összefogást.

 

Ezek a tények azt sugallják, hogy a Fidesznél az előrehozott választás benne van a pakliban. Nem határozták még el, de fenntartják a lehetőségét neki, ha érdekei úgy kívánják, bármikor kiírhassák a referendumot. Ezért kell neki a plakátkampány és a rezsicsökkentés.


Mik szólnak akkor az előrehozott választások ellen?

Az, hogy kétharmaduk van, így egy évig még garantáltan azt tesznek az országgal, amit akarnak. Ha pedig egy korábbi voksoláson csak szimpla többséget szereznek, akkor már korlátozva vannak. Ám ebben az esetben is segítik őket a rájuk szabott törvények, a 9 évre kinevezett strómanok és így tovább. És így nem kellene összefogni a Jobbikkal. Semmi kétségünk, illúziónk ne legyen, ha Orbán Viktor máshogy nem tud bennmaradni a miniszterelnöki székben, akkor velük is koalícióra fog lépni. Mondhat bárki bármit, a Kedves Vezető a tűzzel is képes játszani, annyira ragaszkodik hatalmához.

 

Szólnak érvek és ellenérvek is amellett, miért érdemes, illetve nem érdemes előrehozott választásokat tartani. Hogy végül mi lesz? Majd elválik a jövőben.

Komment 12 | Reblog! 0 |
10
Jan

Az Orbán -párt

Címkék: Hír TV, Demokratikus Koalíció, Gyurcsány Ferenc, MTVA, közmédia, előrehozott választás, kétharmad, hatalom

Jelen sorok írója úgy döntött valamelyik nap este, hogy megnézi a Hír TV, esti, 21 órás kiadását. Nem jó dolog ugyanis kizárólag egyfelől tájékozódni, látni kell, hogy ott is mi megy. Mennek a bejátszások és egyszer csak az a riport következik, ahol a demokratikus ellenzék tárgyalásairól szól. Itt a hírolvasó felsorolja a résztvevőket...MSZP, Gyurcsány - párt....na itt álljunk meg egy szóra! Sosem volt a szívem csücske a DK és annak vezetője, a volt miniszterelnök, de miért nem lehet kimondani párt nevét? Nem úgy hívják őket ugyanis. Azt sugallja számomra, hogy azt egyszemélyben Gyurcsány Ferenc irányítja. (A bejátszásban amúgy még egyszer használták a fenti kifejezést - A szerk.) Ennyi erővel akkor nevezhetnénk a Fideszt Orbán - pártnak, hiszen úgy is ő dönt minden kérdésben, tehát teljes joggal hívhatnánk így. De nem tesszük és kimondjuk a nevét. Vajon miért nem lehet a dolgokat nevén nevezni? Milyen hátsó szándéka volt ezzel a húzással a Hír TV szerkesztőinek?


Egyre gázabb, amit mostanában a közmédia művel. Sok botrány volt már az MTVA-ban. Az egész igazából Lomniczi Zoltán kitakarásával kezdődött és azóta sikerül mindig eggyel mélyebbre süllyedni nívótlanságban. Tudjuk, mit művelnek a köztévé előtt demonstrálókkal. (Erről már több bejegyzésem is szól, nem részletezem - A szerk.) Az sem elég, hogy a híradóból gyakorlatilag semmit sem tudunk meg. A rádió túlbuzgó szerkesztői kicenzúrázták Eszterházy Péter színházajánlójából a még Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színházról szóló részét és már Dés László sem szívesen látott vendég a Magyar Rádió székházában. A sajtóosztály meg túl sokat magyarázkodik. Sok az elnézéskérés. Ez már feltűnő. És persze pofátlan módon hazudnak is. Nem történt erőszak - Crtl C+Crtl V. Ez mindig beválik, hogy ha a tévészékház előtt tüntetőket megint megtámadja a béke Nobel - díjas biztonsági őr brigád. Miért nem kérdezik meg mondjuk Gilicze Mártát, akit az egyik ilyen békés fellépés során össze-vissza rugdosta pár vagyonőr briganti és súlyos sérüléseket szenvedett? Minden ilyen hír, ami a közmédia háza tájáról érkezik, mind azt sugallja, hogy egy velejéig romlott, a szervilizmus mocsarából már ki sem látszó fideszes propagandagépezettel állunk szembe, amely a mi adóforintjainkból van fenntartva.


Felvetődött mostanában egy esetleges előrehozott választás. Kétségtelen, hogy a Fidesz látványos, ám olcsón eladható ígéretekkel már most belefogott a kampányba (10%-os rezsiárcsökkenés, 13 havi nyugdíj). Miután az Alkotmánybíróság kihúzta a talajt az előzetes választási regisztráció alól, a Fidesz túl nyugodtan beletörődött a dologba. Egy ilyen dolog után az a minimum, hogy egy Békemenet végigmegy a főváros utcáin, de a dolgok másképp alakultak. Nem ehhez szoktunk hozzá az elmúlt időszakból, hogy a skacok ilyen könnyen feladják azt, amit elterveztek, pláne azt, amihez ennyire körömszakadtig ragaszkodtak. Valami machináció van a háttérben, miről még csak ők tudnak. Felmerült az előrehozott választás is. Ennek van néhány előnye is. Még mindig ők vezetnek, tehát simán tudnának nyerni. Az ellenzék egyelőre nem döntötte még el, kit utál jobban: egymást, vagy a jelenlegi kurzust. Van egy rakat diák, aki már a tandíjhoz Orbánt kötik, ők is szavaznak már jövőre, de idén még nem. jelen sorok írójának véleménye az, hogy nem lesz idén előrehozott választás. Ugyanis már nem lenne meg a kétharmad, csak egy szimpla többség. És akkor le kellene ülni mindenkivel, ha mondjuk költségvetést akarnak írni, stb. Ehhez nem füllik a foga a Pártnak, Viktor Vezér egyszemélyben akar mindenről dönteni. Inkább maradnak még egy évet teljhatalommal és azt csinálnak, amit akarnak. Bár ki tudja. A hatalom megtartásáért mindenre képesek és azt teszik meg, ami a legjobbnak látszik az adott pillanatban.

Komment 0 | Reblog! 0 |
04
Jan

Csak óvatosan!

Címkék: Alkotmánybíróság, választási regisztráció, választójog, tervezet, Civil Összefogás Fórum, tüntetés, Békemenet

Elkaszálta az Alkotmánybíróság az előzetes választási regisztrációt.


                   Az Alkotmánybíróság 2012. december 17.-ei nyilvános ülése                                                                                    MTI: Szigetváry Zsolt

Tudom, nem sokat ér, de jelen sorok szerzője gratulál a testületnek, amiért meghoztak egy ilyen bátor és komoly következményekkel járó döntést, a kétharmad nyomasztó fölényében. Bebizonyították, hogy alaptalanok voltak azok az ellenzéki kritikák, amely szerint már az AB is a Párt zsebében van. (Jelenleg. Később úgy is oda kerül.) A taláros testület ítélete egy reménysugarat jelent a bizakodóknak, hogy még maradt valami a Fidesz előtti jogállamból és még nem lehet mindent megtenni.
Ám óva intenék attól, hogy örömtüzeket gyújtson az ellenzék. Semmi ok a győzelmi ünnepre. A választást még nem nyerte meg, a kétharmados autokrácia még a fejünk felett van és a fideszes politikusok nem olyanok, mint akik egykönnyen feladják. Úgy érzem, ha még most ebben a pillanatban nem is, de később maguk mellé fogják állítani az Alkotmánybíróságot és akkor aztán valóban minden simliskedést megengedhetnek maguknak.
Szinte már biztos vagyok abban, már törik valamin a fejüket, miként lehet korlátozni a választójogot. Esetleg ott van már az egyik fiókban a B terv. Mindezt azért, hogy minél tovább maradjanak hatalmon. Mondjuk nem regisztrációnak fogják hívni, hanem előzetes feliratkozásnak. Vagy másnak. elég kreatívak a fiúk, ha arról van szó, hogy nehogy leváltsa őket bárki is.
Mondjuk ez a veszély nem igazán fenyegeti őket. Önámítás ellenzéki oldalon az összefogás. Olyan ellentétek feszülnek ugyanis ott, amelyek erősebbek az Orbán - rendszer utálatánál. Ezért nem is értem, miért izmozik a kormány a regisztrációval, hiszen totál felesleges, ugyanis az ellenzék - jelenlegi állapotában - képtelen leváltani a jelenlegi kormányt. Csak sajnos nagyon félnek, ezért inkább, biztos ami biztos alapon bebetonozzák magukat, nehogy még is baj legyen.

                                   A Békemenet 2012. október 23.-án, a Margit körúton
                                                                   (MTI fotó)

Olvastam tegnap a Civil Összefogás Fórumának közleményét. Jelen sorok szerzője több dolgot nem ért. A legundorítóbb az a rész, amelyben közlik (reagálva arra, hogy Kónya Péter, az Együtt 2014 egyik vezetője bejelentette, tüntetni fog az ellenzék, ha trükközik a Fidesz, és bevezeti a választási regisztrációt - A szerk.) hogy, "a Parlament előtti tüntetés fenyegetésére csak úgy tudunk reagálni, hogy jelezzük, ha a Békemenet elmegy a Parlament elé, az +új alkotmányozók+ oda már nem fognak beférni".
Ez nem éppen egy demokratikus megoldás, hogy nem hagyjuk az ellenzéket tüntetni. Ha vonulhat a Békemenet, akkor hadd tüntessen az ellenzék. És édesmindegy, milyen kormányzat van éppen hatalmon. A CÖF másolja a Vezér aljas diktatórikus mentalitását. Ez a fenyegetés, nem az, ha valaki élni merészel azon jogával, hogy tüntetni szeretne. Semmi bajom azzal, ha valaki azért vonul utcára, mert egyetért például az azeri baltás gyilkos kiadatásával, vagy a kisembereket sújtó 16%-os adókulccsal, vagy azzal, hogy a rokkantakat milyen válogatott módszerekkel alázzák meg és minősítik őket munkára alkalmasnak. Vonuljon akár minden nap a Békemenet, korlátozások nélkül, mert nekik is joguk van kiállni valamiért és tüntetni mellette. Cserébe azért elvárható lenne, hogy hagyják azokat is, akiknek véleménye ellentétes az övékkel. Nagy kérés?

Komment 0 | Reblog! 0 |
22
Sep

Védhetetlen

Címkék: választási regisztráció, Orbán, Fidesz, intézkedések, IMF, azeri baltás gyilkos, hazugság

Lehet magyarázkodni, a megmaradt demokratikus elemek is fokozatosan tűnnek el.


Mondhat bármit Kósa Lajos, Navracsics Tibor vagy bárki a Pártból, az előzetes választási regisztráció akkor is egy újabb lépés OV hatalmának bebetonozásában. Persze, hogy van Amerikában is, de ott milyen régóta van demokrácia? Nálunk meg 21 évig volt az. Lehet jönni mindenféle szánalmas magyarázattal, egy a lényeg: minél kevesebb szavazattal tudják magukat évtizedekig a hatalomban tartani. Ezt szolgálja a választási kerületek átrajzolása, nehogy véletlenül az ellenzék bárhol is nyerjen. Cserébe még megadják a voksolási lehetőséget a határon túliaknak is. Azért nagyon remélem, erdélyi honfitársaim is hamar észbekapnak, Viktornak csak szavazatnak kellenek. És különben is, akik nem viselik döntésük után a felelősséget, azok ne avatkozzanak bele a sorsomba.

Szinte csak önmagamat és korábbi bejegyzéseimet tudom ismételni. A Fidesz törvényes választások után kiépített egy autokrata rendszert, melynek közepén OV áll. Ő dönt mindenről és mindenkiről. És még mindig nem kapunk észhez. Úgy fest, teljesen normális és elfogadott dolog az, hogy ők a nép akaratra hivatkozva egy diktatúrát hoznak létre, melyben érdemi felháborodás nélkül lehet visszamenőlegesen törvényeket alkotni és 3 millió ember magánnyugdíj vagyonát ellopni. Bezzeg ha az MSZP negyed ennyit csinált volna. Szinte hihetetlen, egy magát kereszténynek valló kormány és szavazói semmi kivetni valót nem találnak egy kegyetlen gyilkos szabadon bocsátásában és abban a pofátlan hazudozásban, amelyben azt állították, a csúnya, gonosz IMF miket akar tenni a magyar emberek ellen. Kiderült, ilyen lista nincs, de nyilván csak én vagyok kukacos, amiért számon merészelem kérni a Nemzeti Együttműködés Kormányát, azért mert szem rebbenés nélkül hazudik bele azemberek arcába. Persze nyilván a magyarok érdekében.

Tarthatatlan és védhetetlen az, amit ez a dilettáns brancs csinál. Néhányan ugyan szeretnék megmagyarázni a lehetetlent, (mint minap Rétvári Bence az ATV Egyenes beszéd című műsorában, ám csak sütött róla a félrebeszélés), de lényeg kendőzetlenül villan elénk. Előbb - utóbb rájuk fog omlani ez az egész, amit művelnek a hazámmal. Nem vagyok türelmetlen, elvégre a történelem sem napok, hanem évek alatt zajlott le. Viszont közben folyamatosan kénytelenek vagyunk őket elviselni. Ha egyszer őket választotta meg a többség, hát legyen. Csak lehessen is leváltani őket, ha a népnek nem tetszik, amit csinálnak. Éppen ezért lázasan dolgoznak a fiúk, hogy ez ne történhessen meg. Vajon mennyi szívatás fogja tényleg egy ország mondani, hogy elég volt?

Komment 46 | Reblog! 0 |

Utoljára kommentelt bejegyzések

Naptár

Blog szabályzat

Az alábbi linken olvasható el a blog szabályzata.